Članstvo

KAJ JE IPA:
IPA (International Police Association) je prostovoljna Mednarodna policijska zveza v katero se povezujejo aktivni in upokojeni pripadniki služb Policije, Ministrstva za notranje zadeve in drugih državnih služb s policijskimi pooblastili, na podlagi poklicnega tovarištva, vzajemnosti in solidarnosti.

KAKO SE LAHKO VČLANIMO V IPO:
Vsak, ki izpolnjujejo pogoje za včlanitev, poišče poverjenika IPA, kateremu sporoči svojo željo po včlanitvi. Poverjeniki IPA Kluba Celje so na vseh policijskh enotah, pravosodju in carini, ki vam bodo nudili vse potrebne informacije. Za včlanitev mora vsak kandidat izpolniti in podpisati obrazec pristopna izjava in poravnati stroške članarine. Članarina za leto 2023 znaša 20 eur. O sprejemu novih članov odloča Upravni odbor IPA Kluba Celje.

Vsak novo sprejeti član dobi IPA izkaznico z veljavnostjo za tekoče leto in nalepko za avtomobil z isto številko, ki velja tudi samo za tekoče leto. Ker je izkaznica IPE brez fotografije, je veljavna samo skupaj z drugim veljavnim osebnim dokumentom za identifikacijo. Z veljavno izkaznico lahko dokazujete svoj status člana IPE po vsem svetu, lahko pa tudi uveljavljate določene ugodnosti tako doma kot v tujini.

Translate »