Obletnice

25. obletnica IPA Kluba Celje – Terme Dobrna 2018

Tudi v IPA klubu Celje smo dočakali svojih prvih 25. let delovanja v mednarodnem policijskem združenju IPA. In sicer je bil IPA Klub Celje ustanovljen 21.06.1993.

V ta namen smo med 21. in 23. septembrom 2018 v Termah Dobrna organizirali praznovanje ter povabili tuje goste iz tujine s katerimi ves ta čas zelo dobro sodelujemo. Naše svečanosti so se udeležili poleg domačih tudi tuji gostje iz Nemčije, Hrvaške, Srbije in Črne Gore.

IPA združenje ima svojo prihodnost tako v svetu, kakor tudi Sloveniji in na celjskem. Kakšna bo prihodnost IPE tukaj v Celju, je predvsem odvisno od nas samih. Od naše pripravljenosti za delo v IPA Klubu Celje in seveda od pripravljenosti udeleževati se aktivnosti in dejavnosti, ki jih bomo  izvajali v duhu našega slogana: »Servo per amikeco« .
 
Božidar Pezdevšek

20. obletnica IPA Kluba Celje – Terme Olimija Podčetrtek 2013

Prvi koraki za nastanek IPA Sekcije Slovenija so nastali v letu 1990, ko se je manjše število slovenskih policistov kot pridruženi člani pridružilo že ustanovljenim Ipa klubom v Avstriji in Italiji. V zelo kratkem času, in sicer 20. aprila 1990 je bila s pomočjo in sponzorstvom IPA Avstrije organizirana ustanovna IPA skupščina in izvoljen prvi upravni odbor IPA Sekcije Slovenije. Novembra 1992 je bila IPA Zveza Slovenija soglasno sprejeta v IPA svetovno organizacijo kot 54 sekcija. V tem času so bile ideje o prijateljstvu in solidarnosti med policisti žive tudi na celjskem, saj so bili naši člani kmalu po ustanovitvi IPA sekcije Slovenija med soustanovitelji Regionalnega kluba za Štajersko, Koroško in Prekmurje, ki je deloval tudi na celjskem. Nekateri člani so bili in so še vedno aktivni tudi v upravnem odboru IPA Sekcije Slovenija. 

IPA združenje ima svojo prihodnost tako v svetu, kakor tudi doma. Kakšna bo ta tukaj v Celju, je predvsem odvisno od nas samih in od naše pripravljenosti za delo v IPA KLUBU CELJE, od pripravljenosti udeleževati se aktivnovsti, ki jih bo izvajal naš IPA KLUB CELJE v duhu našega slogana: SLUŽITI PRIJATELJSTVU”.

Božidar PEZDEVŠEK

15. obletnica IPA Kluba CeljeHotel Žonta Šentjur 2008

Verjamem, da ima IPA združenje svojo prihodnost tako v svetu, kakor tudi doma. Kakšna bo ta tukaj v Celju, je kot sem že dejal, odvisna od nas, članic in članov, od tega, kaj želimo, znamo in zmoremo, še posebej ko delamo dobro.

Stanislav VENIGER

10. obletnica IPA Kluba CeljeHotel Žonta Šentjur 2003

Verjamem, da ima IPA združenje svojo prihodnost tako v svetu, kakor tudi doma. Kakšna bo ta tukaj v Celju, je predvsem odvisno od nas samih, od tega, kaj znamo, kaj želimo in kaj smo pripravljeni za to narediti ali se morda čemu odreči. Verjamem tudi, da bo vodilo »Servo per amikeco« ali prevedeno »Služiti v imenu prijateljstva« imelo tudi v naprej svojo vsebinsko podobo.

Drago VORNŠEK

Translate »