30. obletnica IPA kluba Celje

V petek 16. junija 2023 smo se zbrali v hotelu Rimske Terme v Rimskih Toplicah v čast našega jubileja 30. let delovanja IPA Kluba Celje.

Ta dan je bil rezerviran za prihod in nastanitev gostov iz prijateljskih klubov iz Hrvaške, Srbije, Črne gore in Makedonije. Goste je sprejel predsednik IPA Kluba Celje g. Božidar Pezdevšek skupaj s člani upravnega odbora. Po sprejemu je sledil spoznavni večer z  večerjo, druženjem in plesom z odlično glasbo.

V soboto 17. Junija 2023 je bil za goste organiziran izlet. Najprej smo se odpravili v Radeče od koder smo se s splavom odpeljali po reki Savi. Izlet smo nadaljevali z ogledom Prevzgojnega doma Radeče, kjer nas je sprejela direktorica PD Radeče Viktorija Erpič. Po ogledu je sledilo kosilo v gostilni Strnad v Hotemežu. Izlet smo nadaljevali z ogledom starega gradu v Celju, kjer nas je sprejel Celjski župan Matija Kovač. Sledil je ogled gradu in predstavitev zgodovine. Na koncu ogleda je bil prirejen manjši piknik, kjer so predstavniki gostujočih IPA klubov odprli mehurčke prijateljstva.

V večernih urah je bila Rimskih Termah organizirana svečana akademija ob 30. obletnici IPA Kluba Celje. V veliko veselje nam je, da smo lahko na tem jubilejnem dogodku v svoji sredini pozdravili in gostili predsednika IPA sekcije Slovenija, g. Jožeta Senico, direktorja Policijske uprave Celje, g. Nika Kolarja, direktorja Rimskih Term g. Valerya Arakelova, podžupana Mestne občine Celje, Uroša Lesjaka, predstavnika Območnega policijskega sindikata Celje, g. Mitjo Tavčerja, predstavnike IPA klubov iz tujine, predstavnike ostalih regionalnih IPA klubov iz Slovenije in seveda tudi člane IPA kluba Celje.

Klub je v teh 30. letih uspešno deloval in v svojem okolju in širše uspešno sledil ciljem in željam večine članstva. Geslo SERVO PER AMIKECO oz. služimo v prijateljstvu je bil in bo v IPA klubu Celje osnovno vodilo. Tako smo uspeli ohraniti prijateljske vezi in sodelovanje z regionalnimi klubi v Sloveniji, tujini in Policijo. Tudi ohranjanje tako velikega števila članstva, kot ga imamo, je bil svojevrsten izziv, ta ostaja tudi v bodoče.

Za svečano vzdušje našega 30. letnega jubileja je poskrbel policijski orkester in kasneje še z odlično glasbo muzikant Gašper Jelen z ženo Vanjo. Na akademiji so bila podeljena priznanja zaslužnim članom in prijateljem IPA ter izmenjana darila s prijateljskimi klubi. Druženje in izmenjava izkušenj skozi zanimiv program je trajalo dolgo v noč!

V nedeljo zjutraj so se gostje poslovili in se odpravili proti domu z obljubo, da se ponovno snidemo.

SERVO PER AMIKECO!

Robert Koprivnik sekretar IPA kluba Celje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »