Za nami je IX. državno prvenstvo IPA Sekcije Slovenije v veleslalomu 2023 na Golteh

Dne 16.02.2023 je bilo na GOLTEH,  v organizaciji IPA KLUBA CELJE in soorganizaciji IPA SLOVENJIJE,  izvedeno IX. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SEKCIJE SLOVENIJE V VELESLALOMU.  Druženja se  je udeležilo 148  članov in članic iz desetih IPA regionalnih klubov. Zbrali smo se kot vsako leto ob 07.00 uri  na spodnji gondolski postaji v Žekovcu.

Med registracijo in zajtrkom je navzoče nagovoril predsednik IPA Kluba Celje Božidar Pezdevšek, ki je pozdravil udeležence ter  podal osnovne informacije o izvedbi tekmovanja ter časovnico skozi celotni dan.

Ob 7.30 uri so se prvi udeleženci z gondolo odpravili na Golte, kjer jih je že pričakalo modro nebo in čudovito sonce Ob 09.00 uri so pričele delovati žičniške naprave in prosto smučanje, ob 09.30 uri pa je že bil možen ogled proge za tekmovanje. Ob desetih se je pričela tekma.

Sama tekma je potekala tekoče in na srečo brez poškodb tekmovalcev. Smučalo je 136 članov, samega tekmovanja pa se je udeležilo 107 tekmovalcev.  Po tekmovanju je sledilo prosto smučanje in kosilo v restavraciji hotela. Ob 14.00 uri smo se zbrali v Ledene m baru, kjer nas je nagovoril podpredsednik IPA Sekcije Slovenije Vinko Otovič. Predsednik IPA Kluba Celje in podpredsednik IPA Sekcije Slovenije sta pričela s podelitvijo kolajn prvim trem tekmovalcem v vseh kategorijah, zmagovalci v posameznih kategorijah so sprejeli tudi praktične nagrade. 

Sledila je težko pričakovana razglasitev ekipnih rezultatov in podelitev pokalov najboljšim trem ekipam. Ekipno je zmagal IPA Klub Celje, drugo mesto je zasedla IPA Ljubljana, tretje mesto pa IPA Štajerska

Druženje smo v prijetnem vzdušju nadaljevali v Ledenem baru ob izbrani glasbi DJ  SIVCA do večernih ur. Vsi prisotni so izvedbo organizacije druženja in samo vzdušje odlično ocenili ter se zavezali, da pridejo tudi naslednje leto.

Glede na število udeležencev in glede na vzdušje v Ledenem baru vidimo, da delamo pravo stvar, zato bomo s tem nadaljevali tudi v prihodnje.

Vsem dobitnikom medalj in pokalov še enkrat čestitamo.  

Božidar Pezdevšek

Predsednik IPA Kluba Celje  


Translate »