Za nami je VIII. državno prvenstvo IPA sekcje Slovenije v veleslalomu 2020 na Golteh

Dne 13.02.2020 je bilo na Golteh,  v organizaciji IPA kluba Celje in soorganizaciji IPA sekcije Slovenije, izvedeno VIII. državno prvenstvo IPA sekcije Slovenije v veleslalomu. Zbrali smo se kot vsako leto ob 07.00 uri na spodnji gondolski postaji v Žekovcu. Med registracijo in zajtrkom je navzoče nagovoril predsednik IPA Kluba Celje Božidar Pezdevšek, ki je pozdravil udeležence ter podal osnovne informacije o izvedbi tekmovanja ter časovnico skozi celotni dan.

Okoli 8 ure so se udeleženci z gondolo odpravili na Golte, kjer nas je že pričakalo lepo in sončno vreme. Ob 09.00 uri so pričele delovati žičniške naprave in prosto smučanje, ob 09.30 uri pa je že bil možen ogled proge za tekmovanje. Ob desetih se je pričela tekma, katere se je udeležilo 80 od 106 prijavljenih tekmovalcev. Sama tekma je potekala tekoče in na srečo brez poškodb tekmovalcev. Po tekmovanju je sledilo prosto smučanje in kosilo v restavraciji hotela.

Ob 14.00 uri smo se zbrali v Ledenem baru, kjer so bile trem najboljšim v vsaki kategoriji podeljene kolajne, zmagovalci v vsaki kategoriji pa so dobili tudi praktične nagrade. S podelitvijo pokalov je sledila razglasitev ekipnih rezultatov in s tem se je zaključil uradni del. 

Druženje smo nadaljevali v prijetnem vzdušju v Ledenem baru ob izbrani glasbi DJ Sivca. Vsi prisotni so izvedbo organizacije druženja in samo vzdušje odlično ocenili ter se zavezali, da pridejo tudi naslednje leto. Torej ste že sedaj ljubitelji smučanja in dobre družbe vabljeni na IX. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SEKCIJE SLOVENIJE V VELESLALOMU, ki bo predvidoma prav tako v mesecu februarju 2021.

Vsem dobitnikom medalj in pokalov še enkrat čestitamo.

Servo per Amikeco

Translate »